Stargazing Delight: A Pie of Legend

Stargazy pie is a Cornish dish made of baked pilchards (sardines), along with eggs and potatoes, covered with a pastry crust. Although there are a few variations using other types of fish, the unique feature of stargazy pie is fish heads (and sometimes tails) protruding through the crust, so that they appear to be gazing to the stars.


The dish traditionally originates from the village of Mousehole in Cornwall and is traditionally eaten during the festival of Tom Bawcock’s Eve to celebrate his heroic catch during a very stormy winter. According to the modern festival, which is combined with the Mousehole village illuminations, the entire catch was baked into a huge stargazy pie, encompassing seven types of fish and saving the village from starvation.


Are you up for the challenge?


仰望星空派(英語:Stargazy pie)是一道康瓦爾菜餚,主要材料有沙丁魚、雞蛋和馬鈴薯。雖然使用的魚種有不同,但仰望星空派的特徵之一是魚頭會穿過派的外皮,因此看起來類似仰望星空。


仰望星空派派起源於康瓦爾郡村莊毛斯爾,傳統上在湯姆·鮑考克之夜期間食用,慶祝他在一個暴風雨冬夜捕漁成功。這一天毛斯爾會點燈慶祝,並烤一個巨大的仰望星空派,內含七種不同的魚,慶祝村莊免於飢餓。


老問題,你敢嘗試嗎?


Stargazy Pie (Sterngucker-Pastete) ist ein Gericht der Küche Cornwalls. Zu den Zutaten der Füllung gehören Sardinen (pilchard), Eier und Kartoffeln. Es gibt mehrere Variationen der Pie, doch ist allen gemeinsam, dass Fischköpfe aus dem Teig ragen, als ob sie den Himmel betrachten.


Die Pie entstand im Fischerdorf Mousehole in Cornwall und ist mit einer Legende um Tom Bawcock, einen mutigen Fischer des 16. Jahrhunderts, verbunden. In einem besonders stürmischen Winter konnten die Boote den Hafen nicht verlassen. Als Weihnachten nahte, drohte eine Hungersnot, da Fisch die Hauptnahrungsquelle war. Am 23. Dezember entschied sich Tom Bawcock, dem Sturm zu trotzen, und es gelang ihm, genug Fisch für das ganze Dorf zu fangen. Der gesamte Fang wurde zu einer Pie verarbeitet, die sieben Sorten Fisch enthielt, deren Köpfe herausragten, um zu beweisen, dass Fisch enthalten war.


Hast du/haben Sie den Mut es zu versuchen?


 

Comments